2009. jún. 15.

Hol járunk?

A mikorra is lehet tippelni..

10 komment:

.:untermedia:. írta...

Ez az Avar.

n&k írta...

nem-nem, ez a makkhetes

krisztian írta...

1981

tonycaviar írta...

Apád kolumbiai?

varrozsuzsi írta...

Makkheci, valszeg 1980, de lehet, h '81. Sztem még egy-két éve is ugyanezek a székek voltak, meg ugyanezek a tányérok, nem?
Dani, a te figyelmedet külön felhívnám a puhadobozos Marlboróra... de miért éppen kolumbiai? (gative)

tonycaviar írta...

igen a puhadobozos marlbi gyönyörű világ volt... valamiért úgy fest, mint egy kolumbiai. vagy perui. mindenesetre indián.

krisztian írta...

Marlboro, Coca-Cola, nem is tudom, mi a fene hiányzott a nyolcvanas évekből... :)

endre írta...

Tán a nácik?...
(eadsme)

jozsi írta...

Kedves Szerkesztő, Újságíró!


2009. június 15-én a French Culinary Institute, New York egyik legjobb és legnépszerűbb szakácsiskolája mutatta be az amerikai közönség számára a magyar konyha gazdag és sokoldalú ízvilágát. Az új magyar konyhaművészettel Hernádi András, a New York-i Magyar Főkonzulátus és az ENSZ Misszió chefje ismertette meg a főzőtanfolyam résztvevőit. Az egynapos kurzus keretében egy háromfogásos étel elkészítésében és elfogyasztásában vehettek részt az érdeklődők. A főzőtanfolyam célja az volt, hogy bemutassa: a magyar konyha nem csak a gulyásról szól, sokszínű és változatos ételeivel a világ kulináris kultúrájának egyik leginspirálóbb forrása.
A három fogásról, a chef-ről, a marhapörköltről és a Túró Rudiról a csatolt közleményben talál részleteket. 8sedion)

jozsi írta...

„Három óra alatt három magyaros fogást készítettünk közösen. Előételnek balatoni fogast szarvasgombával fűszerezve tálaltunk kapros gombamártással és juhtúrós galuskával. Ezt követte a főfogás: portóiban pácolt kacsamell szilvalekváros csúsztatott palacsintával és sült cikóriával. A menüt egy speciális desszert, a sütőben készülő tokaji borhab koronázta meg. Ezek az ételek a hagyományos konyhát ötvözik a magyar kreativitással, bemutatva, hogyan kombinálható a fűszeres ízvilág az édessel és a kesernyéssel, újrafogalmazva a tradíciót a modern kor igényeivel.” – magyarázta a nem mindennapi menüválasztást Hernádi András. (kopurt)